Jury

De jury beoordeelt de inzendingen van de professionals en bestaat uit een mix van mensen uit het vak: architectuur, sociologie, ZOHO en wonen. ZOHO verdient een kleine toelichting: het is het ‘ontwikkelingslab’ van Rotterdam, waar we werken aan nieuwe manieren van gebiedsontwikkeling. Daarbij is ook ruimte voor netwerken, ruileconomie en maatschappelijke versterking van het gebied en de stad. ZOHO betekent openstaan voor kansen, alles is mogelijk. En juist daarom vroegen we bewust meerdere mensen uit ZOHO om zitting te nemen in de jury.

De jury bestaat uit:


Hedy van den Berk

bestuurder Havensteder

Staat bekend om haar openheid, haar passie voor volkshuisvesting en het lef om vernieuwende initiatieven een kans te geven in de dagelijkse praktijk. 


Hans Karssenberg

partner bij STIPO

Gedreven ontwikkelaar, werkt aan en in de stad. STIPO werkt ‘open source’ en is gevestigd in ZOHO.


Han van den Born

partner bij KCAP

Ontwierp onder meer The Red Apple (deels kantoor Havensteder) en woont daar zelf. KCAP is een internationaal toonaangevend bureau op het gebied van architectuur en stedenbouw.


Arnold Reijndorp

stadssocioloog (UvA).

Blik op de toekomst, legt DNA van het hedendaags stedelijk leven bloot en kijkt naar nieuwe netwerken in de stad: ‘wie woont waar en waarom’.


Susanne Volder

&Associates. 

Is direct en komt dichtbij, onderzoekt graag. &Associates is een creatief bureau dat veel werkt met co-creatie, de ZOHO-identiteit ontwikkelde en vlakbij ZOHO gevestigd is.


Pinar Coskun

programmamanager Stichting Proefhof

Werkt vanuit Gare du Nord in ZOHO, een puur plantaardig biologisch restaurant dat zich inzet voor een duurzame en gezonde levensstijl en daarvoor onder andere kinderen laat kennismaken met koken en verbouwen van voedsel.


De top 5 inzenders van de professionals, pitchen hun idee voor de jury. Daarna maakt de jury de winnaar(s) bekend.