Nieuws

Eerste HUB opgeleverd

18 januari 2016

Op 20 januari a.s. leveren we de eerste HUB op. Een cadeau van Havensteder aan de stadsregio ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. We schreven een prijsvraag uit met de centrale vraag: Hoe wonen wij in de toekomst. De winnaar van deze prijsvraag is de HUB. Dit cadeau wat we geven aan de wethouders Schneider (Rotterdam) en Van Sluis (Capelle aan den IJssel) staat voor kennis en inspiratie op het gebied van wonen. Iets wat Havensteder sterk ondersteund. Want blijven vernieuwen is nodig in deze snel veranderende samenleving.

De HUB is een idee van David Hess van Kraaijvanger Architects. De filosofie van de HUB is van bezit naar gebruik. Het gaat om het comfort dat een woning biedt en niet zozeer het eigendom van de spullen.

David Hess: ‘In de Hub zijn alle onderdelen die in het wooncomfort voorzien opgenomen. Niet alleen keuken en badkamer maar ook verwarming, lucht, wifi, geluid. Door het plaatsen van een hub in een gebouw kan deze als woning gebruikt worden. Dit kan gelden voor een leeg kantoorgebouw maar ook bij nieuwbouwwoningen waarbij dan geen badkamers, keukens, installatieruimtes en meterkast gebouwd hoeven te worden. Als er ook nog een bedhub wordt toegevoegd; een hub waarin je kan slapen, is zelfs een slaapkamer overbodig en kan een woning leeg opgeleverd te worden.

 


En de winnaar is….de Hub!

28 mei 2015

Gisteren kwamen architectenbureau Kraaijvanger (de Hub), ZUS (Traphuis ZOHO) en het team van SOLO-LAB voor de tweede en laatste keer bijeen in theater ’t Kapelletje. Bijna vier maanden nadat de vakjury hen als finalist aanwees, was het moment aangebroken om de winnaar van de prijsvraag te bepalen.

Lees meer


Woensdag 27 mei: bekendmaking winnaar prijsvraag #wonenindetoekomst

20 mei 2015

Wie van de drie finalisten wint de prijsvraag #wonenindetoekomst, en daarmee € 50.000 voor de realisatie van zijn voorstel? Op woensdag 27 mei komen de finalisten nog één keer samen en maakt de vakjury de winnaar bekend.

Lees meer


Finalist in beeld: Traphuis ZOHO

13 mei 2015

In de aanloop naar de definitieve uitslag van de prijsvraag vertellen de drie finalisten over hun voorstel, en de voortgang daarvan. Dit keer is team ‘Traphuis ZOHO’ aan het woord, dat hoge ogen gooide met een verfrissend flexibel groeiconcept.

Lees meer


Finalist in beeld: SOLOLAB

4 mei 2015

De spanning rond onze prijsvraag neemt toe. In juni weten we welk team 50.000 euro wint voor het implementeren van zijn voorstel. Geen van de finalisten laat dit aan het toeval over. Zo geven de bedenkers van SOLOLAB met veel enthousiasme gestalte aan hun experimentele onderzoek naar alleenwonen.

Lees meer


Finalist in beeld: De Hub

21 april 2015

Over twee maanden weten we wie de definitieve winnaar is van de prijsvraag. Op dit moment werken drie finalisten hun voorstellen verder uit. Een van die finalisten is architectenbureau Kraaijvanger, dat de jury wist te prikkelen met het voorstel ‘De Hub’.

Lees meer


Finalisten werken voorstel verder uit

30 maart 2015

Op 16 februari maakten we de winnaars bekend. Het was een verrassende uitslag: bij de professionals wees de jury maar liefst drie winnaars aan in plaats van één. De teams van De Hub, Traphuis ZOHO en SOLO-LAB krijgen de gelegenheid om hun concept nader uit te werken en in juni aan de jury te presenteren. Wie dan het beste voorstel heeft, wint € 50.000 voor de verdere ontwikkeling daarvan.

Lees meer