Woningcorporatie Havensteder bestaat 100 jaar. Dat vieren we met een prijsvraag: hoe wonen wij in de toekomst?

Wonen is in beweging. De klassieke wooncarrière (van bij ouders thuis naar eigen kamer/huisje naar een eengezinswoning met kinderen en na je 55e een ouderenappartement) raakt achterhaald. Betaalbaarheid van het wonen is voor steeds meer mensen een issue. Maar ook flexibiliteit: woonwensen veranderen steeds sneller, bijvoorbeeld door veranderende gezinssituaties, combinatie van werk & privé of privé & zorg aan huis. Willen we nog wel een eigen huis? Of willen we vooral een plek om samen te zijn? En wat is dan een eigen huis? Wat bepaal je zelf en wat wordt voor je bepaald? Betaal je voor een huis of verdien je aan je huis? Kortom: hoe wonen we in de toekomst?


Doe mee

Doe mee en zet jouw idee over wonen in de toekomst op papier. Of niet op papier, maar in een film, op een foto, of op welke andere manier dan ook. Schrijf je in als amateur of als professional en ding mee naar mooie prijzen! Lees ook de procedure en criteria waar je inzending aan moet voldoen.


Prijzen

Amateurs dingen mee naar de publieksprijs: 1.000 euro voor de winnaar, 500 euro voor de 2e plaats en 250 euro voor de 3e plaats.

Professionals worden beoordeeld door een vakjury. De top vijf wordt uitgenodigd voor een pitch voor de jury. Voor de winnaar(s) is € 15.000 euro beschikbaar om het idee verder uit te werken tot concept. Voor de uiteindelijke realisatie stelt Havensteder € 50.000 beschikbaar. Is meer geld nodig, dan spannen Havensteder en de winnaar(s) zich samen in om financieringspartners te vinden.